Pstrąg z grilla palce lizać.
W tym przepisie pokażemy jak można zrobić pstrąga z grilla w tzw. „odwróconej marynacie”. Normalnie palce lizać. A więc do dzieła.

Co potrzebujemy:
2 oczyszczone i wypatroszone pstrągi,
pół szklanki dobrej oliwy z oliwek,
sól i pieprz do smaku,
pęczek natki pietruszki,
cytryna,
dobre chęci.
Wykonanie:
Pstrągi obmywamy w zimnej wodzie, następnie obsypujemy je delikatnie solą, także w wewnątrz. Do środka wkładamy wcześniej pokrojone plasterki cytryny. Następnie smarujemy pstrągi oliwą i kładziemy na ruszt i pieczemy je około 25-30 minut, raz na czas je przewracając.

W między czasie do miseczki wyciskamy cytrynę, dodajemy oliwę oraz drobno skrojoną pietruszkę. Kiedy pstrągi będą już gotowe oblewamy je najlepiej od środka przygotowanym sosem. (Zolpidem)
Takie pstrągi najlepiej podawać z sałatką np. z pomidorków i fety i koniecznie z kieliszkiem dobrego białego wina. Życzy smacznego.